Търси

Филми

Поправки на дребно (Small Engine Repair)

Описание:

Ситуиран в малка провинциална общност в северната част на Ирландия, “Поправки на дребно” разказва историята на неколцина мъже, изпаднали в безпътица. Дъг се изживява като кънтри певец, разнасяйки демозапис, който не пуска на никого, но е твърде възрастен и мързелив, за да пробие. Мечтае да бъде излъчен по местната радиостанция или да посвири в бара на приятелите си, за да покаже на местните скептици, че струва нещо. Негов най-добър приятел е нескопосаният механик Бир – нещастен загубеняк, който отчаяно се опитва да убеди сина си Тони да не изоставя семейния бизнес: работилницата за поправки на дребно от заглавието.
Дебютът на Найъл Хиъри е силно въздействащ филм – проницателно оригинален портрет на мъжката ранимост; персонажите му са толкова човешки в провалите и слабостите си, че няма как да не са достоверни.
Действието се развива в атмосфера на безнадежден романтизъм, а темите за пиенето, смъртта, неверните жени и разбитите сърца са изразен перфектно от песните, които Дъг пее, както и от чудесния кънтри саундтрак.

Година: 2006
Времетраене: 98 мин.
Режисьор
Найъл Хиъри
Сценарист
Найъл Хиъри
Продуцент
Тристан Орпън Линч и Доминик Райт
Оператор
Тим Флеминг
Актьори
Йън Глен, Стивън Макинтош, Стюарт Греъм, Кати Кийра Кларк, Лорънс Кинлан
Музика
Найъл Бърн
Държава
Ирландия